Позади два сезона неизменного успеха.
Рецепт - под катом. Я ему строго не следовал, поскольку пропорции там странноваты, плодов взял поменьше, сахару - до насыщения воды, спирта - одну долю на две доли воды.
ליקר פסיפלורה של מאקי אם תעשה חיפוש לפי פסיפלורה תמצאי שפע מתכונים.
אני יכולה להמליץ על ליקר פסיפלורה שהכנתי כבר כמה פעמים ושזוכה להצלחה מסחררת. המתכון הובא על ידי מאקי ולקחתי אותו מכאן -
ליקר פסיפלורה
חומרים
כ-5 ק"ג פסיפלורה
1.5 ליטר כוהל נקי 96%
2 ליטר מים
1.5 ק"ג סוכר
כלים
מיכל זכוכית גדול הניתן לאטימה, מסננת לסינון גס ומסננת עדינה או בד גזה.
אופן הכנה
מרוקנים את הפסיפלורות לקערה
ממיסים את הסוכר במים (אפשר במים פושרים )
מערבבים את הפסיפלורה, הכוהל, המים והסוכר ביחד
מעבירים לכלי הזכוכית האטום
מאחסנים במקום קריר וחשוך למשך כ-30 יום
כל כמה ימים מנערים בעדינות את המיכל לערבוב התכולה
כעבור כ-30 יום מסננים את הליקר במסננת גסה להוצאת הגרעינים
מעבירים שוב את הליקר במסננת עדינה או דרך בד גזה עד לקבלת ליקר חלק ונקי
הערות:
מאכסנים בבקבוקים אטומים עד להגשה
מומלץ להגיש את הליקר מצונן היטב
להקפיא כוסות שוטים עם סוכר סביבם יום לפני
אפשר רגיל חום או צבעוני...
כשמסננים נשארת גיפה
לא לזרוק או לתת לי או לשמור במקפיא מעולה למוסים עוגות גבינה סורבה ופרפה..ולשאר רטבים.
אפשר לטחון זה במגימיקס ואז יוצא קטיפה....
לא לתת לאורחים לשתות יותר מדי