Recept na vánočku podle M. Úlehlové - Tilschové

Feb 06, 2018 02:01

Na četné (dva :-)) dotazy uvádím nejlepší recept na vánočku, který jsem kdy zkoušela. Není levný, dietní ani méně pracný, ale vánočky vám vydrží vláčné a dobré skutečně více než týden.
Recept! )

Vánoce, pečení, vaření

Leave a comment

Comments 7

lunkvil February 6 2018, 10:09:02 UTC
Jo, to je přesně náš recept. Ale to přikrývání pečicím papírem (respektive u nás se to dělalo obaly od vypotřebovaného másla) jsem zrušila a upravila jsem teplotu pečení, protože si myslím, že ten pokyn byl dělaný pro dobu, kdy nebyly horkovzdušné trouby. Prostě to peču od začátku až do konce na 160 °C a zakrývat se to pak nemusí.

Reply


spiritofdream February 6 2018, 22:44:36 UTC
Slint!

Reply


jema_klub February 8 2018, 13:49:06 UTC
Myslím, že máme dost podobný recept (ale já jsem lemra, já nic nevážím a kynuté těsto dělám od oka ;o) a souhlasím, že se sádlem je vánočka mnohem lepší. Ale nasadilas mi brouka, teď budu muset před Velikonocemi péct husu, abych mohla zkusit upéct mazanec s husím sádlem :o)

Reply


dl_blanca February 12 2018, 20:23:08 UTC
Díky! Já naposled zkoušela do něčeho dát hovězí sádlo, ale to má moc silné aroma, takže to pak úplně neprošlo... ale možná bych mohla sehnat husí... hmm...

A uvidíme, jestli recept snese místní kombinaci mouky.

Reply

ebzenka February 14 2018, 00:20:10 UTC
Hovězí lůj podle mě obecně není moc poživatelný, my doma spotřebujeme prakticky všechno, ale lůj dáváme jenom sýkorkám. A myslím, že vyškvařený na sádlo kromě pachu ani nemá správnou konzistenci.
A vepřové sádlo se sehnat nedá? Já myslela, že to mají kromě muslimských zemí skoro všude.

Reply

dl_blanca February 14 2018, 01:10:13 UTC
Oni by ho i měli, ale já jaksi nic vepřového nejím. ;)

Reply


dangerouss March 23 2018, 16:21:51 UTC
Uloženo. :)

Reply


Leave a comment

Up