Na četné (dva :-)) dotazy uvádím nejlepší recept na vánočku, který jsem kdy zkoušela. Není levný, dietní ani méně pracný, ale vánočky vám vydrží vláčné a dobré skutečně více než týden. ( Recept! )
Jo, to je přesně náš recept. Ale to přikrývání pečicím papírem (respektive u nás se to dělalo obaly od vypotřebovaného másla) jsem zrušila a upravila jsem teplotu pečení, protože si myslím, že ten pokyn byl dělaný pro dobu, kdy nebyly horkovzdušné trouby. Prostě to peču od začátku až do konce na 160 °C a zakrývat se to pak nemusí.
Myslím, že máme dost podobný recept (ale já jsem lemra, já nic nevážím a kynuté těsto dělám od oka ;o) a souhlasím, že se sádlem je vánočka mnohem lepší. Ale nasadilas mi brouka, teď budu muset před Velikonocemi péct husu, abych mohla zkusit upéct mazanec s husím sádlem :o)
Díky! Já naposled zkoušela do něčeho dát hovězí sádlo, ale to má moc silné aroma, takže to pak úplně neprošlo... ale možná bych mohla sehnat husí... hmm...
A uvidíme, jestli recept snese místní kombinaci mouky.
Hovězí lůj podle mě obecně není moc poživatelný, my doma spotřebujeme prakticky všechno, ale lůj dáváme jenom sýkorkám. A myslím, že vyškvařený na sádlo kromě pachu ani nemá správnou konzistenci. A vepřové sádlo se sehnat nedá? Já myslela, že to mají kromě muslimských zemí skoro všude.
Comments 7
Reply
Reply
Reply
A uvidíme, jestli recept snese místní kombinaci mouky.
Reply
A vepřové sádlo se sehnat nedá? Já myslela, že to mají kromě muslimských zemí skoro všude.
Reply
Reply
Reply
Leave a comment