Apie vyno degustavimą...

Aug 11, 2009 14:18

...arba "aš jau seniai tai įtariau".

2001 metais prancūzas studentas Frederic Brochet rašė disertaciją, kurioje nusprendė patyrinėti vizualinių sensorių įtaką iš vitis vinifera uogų sulčių fermentavimo būdu gaunamų gėrimų degustavime. Išvertus į lietuvių kalbą tai reiškia, jog disertacijoje daktarantas mėgino išsiaiškinti, ar tai, ką ragautojas ( Read more... )

Leave a comment

Comments 16

pingwinas August 11 2009, 15:18:32 UTC
Butylka vodki na stolie nie tolko uluchit vkus edy, no i sdelajet krasiveje choziaiku :)

Plaukiojom, zhinom. Sovietmeciu gi geru gerimu buteliu neishmesdavo, o pildavo i juos vietine produkcija. Ir visi aikciojo nuo skonio :)

Reply


anonymous August 12 2009, 06:18:01 UTC
Perku vyną tetropakuose (man durnam jis patika ypač Argentinos, italų ar ispanų), perpilu į gražias bonkas. Vaišinu chebrą, atsiliepimai kuo geriausi. Lengviausiai apsimauna snobai kurie vertina tik "gerą" vyną. KKK

Reply

kur perkat? anonymous August 13 2009, 07:56:36 UTC
prekybcentriose tetrapakai labai negausaus pasirinkimo. kazkoki italiska stalo vyna pabandymui nupirkom, tai... Frontera bag-in-box pakuotese randu raudona, nors reiktu balto

Reply

Re: kur perkat? maumaz August 19 2009, 13:36:23 UTC
Frontera pakuose? Kur?

Reply


ext_155674 August 12 2009, 17:23:32 UTC
labai idomus tyrimas, ir sutinku kad ishvaizda ir ivaizdis labai daug lemia...bet shiaip is gyvenimo tai turiu pasakyti taip: mano drauge yra somelje kai buvom su ja vakarieniaut ir ji rinko vynus, ne pacius brangiausius, bet gerokai brangesnius nei ash rinkciausi, tai tas vynas kuri gerem buvo vienas skaniausiu mano kada nors ragautu...taiva
ash zinau tik viena dalyka tikrai: apie vyna nieko nezinau :) arba beveik nieko...tik kuris skanus arba ne skanus :)

Reply


ilorca August 13 2009, 11:44:21 UTC
Nesu didelė žinovė vynų, bet netikiu tomis išvadomis. Gali taip būti, kad vyną degustavo tokie somelje, kaip W.Alleno Zelig'ai. Labai retas atvejis, kai pigiai moki, o geriant jauti, kad kvailio vietoj liko ir gamintojas, ir pardavėjas, paprašę nerealiai mažos kainos už gerą daiktą:)

Reply

che ilorca August 15 2009, 14:19:18 UTC
Tai pati mergyt gal is tu, apie kurias zeppelinas auksciau rase :) Va pakisiu tau gera bonka priliurlinta is tetrapako, ir nugi aikciosi ir net kudakuoti pradesi :)))

Reply

Re: che ilorca August 16 2009, 08:43:19 UTC
Negaliu ginčytis dėl skonio ir šiaip reiktų susitarti ką reiškia snobiškos panos:)) Gal jos pataikavo Zeppelinui, o gal jos etikečių snobės:)) Pvz., kaip vienas vyno vertintojas sakė: "jeigu jūs geriate vyną ir nieko apie jį nežinote, tai yra just another alcoholic drink". Norėčiau sužinoti šaltinį, kur buvo skelbtos to studento išvados:)

Reply

Re: che giedrius_v August 17 2009, 08:44:21 UTC
http://www.enophilia.net/writable/uploadfile/chimica%20della%20degustazione.pdf

Minėtosios disertacijos vertimas į anglų kalbą. Prancūziško varianto, deja, man nepavyko rasti. Sėkmingo studijavimo :{)

Reply


pasipiktines August 20 2009, 08:50:15 UTC
kazkokios itartinos man sitos isvados. mano klube dazniausiai geriame raudona is dekanteriu, tai butelio buna kad ir nematome, nors tai nera tam tycia blind tasting. dazniausiai nuomones del kokybes sutampa, nors del skonio, zinia, skiriasi. o del kainos... man, pvz. Rosso di Montalcino skaniau uz Brunello, nors pastarasis gerokai brangesnis. Rasydamas apskritai geriu Blanc de blanc uz 1.85 euro, kuris niekuo neblogesnis uz koki nors prastesni Chablis

Reply


Leave a comment

Up