Iš ūkininko pirkta lietuviška juodgalvė jau eina į pabaigą. Greičiausiai iki didžiojo persikraustymo ją ir pabaigsim. Žvilgtelėjus atgal, visai kultūringai aš ją paruošiau.
Na, ka, Giedriau, impressive! Gera viso ko apzvalga, duoda toki strukturini vaizda kas prie ko. Rack'ai mano mylimiausieji, juos irgi darau cielus orkaitej. Rekomenduotina pieninio aviuko. O del kojyciu, tai nusistebejau, kad priekines sumalei i kotletus. Priekiniu koju mesyte daug minkstesne ir sultingesne, nei uzpakaliniu. Pas mane sitam Ispanijos kaime tai turguj by default parduoda tik priekines kojeles. O Belgijoj - tik rackus. Na, jei uzsakai specialiai, tai gali visko gaut, nors ir inkstu :) Beje, dariau uzpakaline koja kazkada anksciau pagal tavaji recepta. Marinatas dieviskas! Su termometru koja draugavo, iskepe teisingai kruvinai. bet vistiek kietoka mesa. Tikrai buvo ne pieninio aviuko. bet ir tu juk ne pienini kumpi kepei. Anyway, daugiau kumpiu nebedarau. O priekiniu kojikiu mielai orkaitej pakepu.
Na šiaip jau faršas faršui nelygus :{) o ir tos priekinės kojos, kurios "shoulder of lamb", nepasakyčiau, kad labai minkštesnės būtų už kumpius, daugiau mažiau vienodos. O ant priekinės kojos mėsos mažiau, pjaustyti gatavą sunkiau, tai ir pasilikau užpakalinius, kur viskas aišku. Gal čia dar ir nuo avies veislės priklauso, čia jau nežinau, ne ekspertas.
Re: Apie avį tešlojegiedrius_vJanuary 19 2010, 08:58:44 UTC
Užtektų ir taip minimaliai, tik aš dar rekomenduočiau kumino kaip prieskonio, ir nepagailėti avies riebalų, kad būtų bent jau ketvirtis ar trečdalis nuo bendros faršo masės. Bus žymiai daugiau skonio.
Comments 16
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Beje, dariau uzpakaline koja kazkada anksciau pagal tavaji recepta. Marinatas dieviskas! Su termometru koja draugavo, iskepe teisingai kruvinai. bet vistiek kietoka mesa. Tikrai buvo ne pieninio aviuko. bet ir tu juk ne pienini kumpi kepei. Anyway, daugiau kumpiu nebedarau. O priekiniu kojikiu mielai orkaitej pakepu.
Reply
Reply
(The comment has been removed)
Reply
Leave a comment