Het was 'n weekend met een heerlijk onSonjaBakkeresk ontbijt van roomboter, croissants en brioche, een weekend met dutjes doen, vrolijke voeten, wijn en Thais bij jaap en een paar films.
Hoera! Ik ben ook al een aardige tijd gefascineerd door het no-knead bread en heb sinds vorige week toevallig een pan in huis waarmee ik het kan proberen :) Ik had geen idee dat het in de nrc next had gestaan, ik heb er veel over gelezen via communities food_porn en bakebakebake.
Veel plezier in de RAI, ik denk er stiekem (na mezelf over de openingsdagen geinformeerd te hebben) nog over om toch dit jaar ook te gaan :)
Jaaaa, maaar ik ben het zelf-broden-bakken waarschijnlijk al na vier keer spuugzat, dus da's de aanschaf van zo'n broodmachine niet waard. Bovendien voelt het zo wel lollig ambachtelijk.
Nou, in dit geval niet. Ik geloof dat we - inclusief een schatting op het gebied van elektriciteitsverbruik :) - op nog geen vijfenveertig cent uitkwamen. Er gaat behalve bloem, een snuf gist en een snuf zout niks in. En door het achttien uur laten rijzen smaakt het wel heel anders maar ook een stuk lekkerder dan brood dat je in twee uur in elkaar kunt knutselen.
Comments 19
Veel plezier in de RAI, ik denk er stiekem (na mezelf over de openingsdagen geinformeerd te hebben) nog over om toch dit jaar ook te gaan :)
Lief msn berichtje trouwens :) Attent!
Reply
En hup, brood maken. Ik wil je ervaringen ermee graag horen. :)
Reply
Reply
En foto's ervan maken natuurlijk!
Reply
Reply
Reply
(Maar ingrediënten zijn over 't algemeen duurder dan hele broden in de supermarkt.)
Reply
Reply
the Illusionist is inderdaad heel goed, en ik kan me ook niet voorstellen dat the prestige het haalt bij Eisenheim.
Reply
( ... )
Reply
Reply
Reply
Reply
*zwaait*
Ik was zo onbeschoft om even op je LJ te loeren en meteen ook te commenten.
Hope you don't mind...
Reply
Leave a comment