Чизкейк "Суперлимон"

Apr 11, 2012 10:50

     Очередной утиль творога, который не ест мой муж и постоянно передает моя свекровь и его реинкарнация в чизкейке "Суперлимон". Напекла "Савоярди", вымочила их в лимонно-сахарном сиропе и уже потом заливала сладкой лимонно-творожной массой, перекладывая слоями вымоченного печенья. Боковые савоярдины макала в сироп только днищем, чтобы они все- ( Read more... )

творог, эксперементы, лимонная цедра, десерты, бисквит, сливки, молочное, легко и просто, лимоны, бездрожжевое тесто, food-photo, легко и быстро

Leave a comment

Comments 3

katja_in_ua September 29 2012, 18:20:38 UTC
Олесю, а можна для таких аматорів, як я, натякнути, де шукати рецепт Савуаярді? Так набридло витрачатися у маркеті на імпортні - і готові - печенюшки ;)

Reply

le_food September 29 2012, 21:19:57 UTC
Я роблю як звичайний бисквіт - стандартна пропорція - 4 яйца, 1 ст. цуку, 1 ст. муки. Білки відділити від жовтків, щоб ні грама жовтків чи води не потрапило в білки. Взбити в піну, додати майже весь стакан цукру і взбивати до міцних піків і щоб цукор розчинився (можна пальцями попробувати розтерти масу - якщо немає крупинок - все клас). Жовтки взбити окремо з рештками від стакану цукру також добіла і щоб без крупинок. З"єднати жовтки з білками. Взбити і потрохи додати 1 ст. просіяної муки. Тоді в шприц, кондитерський мішок або просто в поліетиленовий пакет, зрізати в ньому носик і відсадити савоярді на пергамент (обов"язково на пергамент). При чому запас між печеньками має бути великий - вони в 2 рази збільшаться. Випікати може хвилин 10 +- при 180 градусах до готовності - поки золотими не стануть на вигляд. Поки один противень печеться готуємо інший. Теплі печеньки знімаємо з пергаменту і викладаємо рядочками, а зверху цукровою пудрою. Вуаля )

Reply

katja_in_ua September 30 2012, 13:44:41 UTC
Лесюню,
дякую Вам! Поповню запаси яєць і почну випікати печенюшки! Бо так хочеться тірамісу, що сил моїх уже немає =)

Reply


Leave a comment

Up