Не люблю марну працю

Feb 13, 2009 22:18

Дєвушка запостила на Кухар рецепт піци. Ідентичний рецепт у неї в журналі. Традиційно для "української піци" перед запіканням залитої майонезом і кетчупом промислового виробництва.

Оскільки я останнім часом цікавилася італійською кухнею і саме піцами, і просто через свою дурну схильність не проходити повз, прочитала я рецепт, подивилась, що у ( Read more... )

жж, гастрономічне

Leave a comment

Comments 27

faargenwelsh February 13 2009, 20:42:21 UTC
та це все фігня. люди сперечаються про це доти, доки не покуштували майонез домашнього виготовлення. після цього суперечок не може бути в принципі :)

Reply

markitka February 13 2009, 20:45:47 UTC
шо тобі казати..

Reply


pry4ilok February 13 2009, 20:50:02 UTC
А в тебе немає рецепту піци "Помилка кухаря"? Я її люблю:)

Reply

markitka February 13 2009, 20:51:13 UTC
Ти хвалила, але нема:)
Я, як роблю, то дуже прості.

Reply

pry4ilok February 13 2009, 20:53:06 UTC
Вона теж проста, просто там багатенько різного. Якщо не засипле снігом, завтра змотаюся на Рейтарську у "Везувіо", куплю й вивчу:) І розкажу їхні секрети:)

Reply

markitka February 13 2009, 21:02:49 UTC
домовилися:)

Reply


divcha February 13 2009, 20:55:45 UTC
Батьки нонче перестали купувати майонез - самі готують.
Так от після того як я його зробила в мене виникло питання
а що ж таке "легкий" майонез, і що в нтого кладуть :)

Reply

markitka February 13 2009, 21:08:46 UTC
Соняшникова олія містить до 50% жиру. Якщо майонез складається переважно з олії, то з чого складається легкий майонез, я також не знаю:)

Reply

0lenka February 14 2009, 13:35:27 UTC
Підозрюю, що модифікований (тобто, розчинний) крохмаль. Це стандартний промисловий загущувач для майонезів, йогуртів і т.п.

Reply

annland February 14 2009, 20:43:06 UTC
Справа в тому, що для того, щоб складові майонезу перетворилися на емульсію, жиру має бути не менше 67%. Бачили, як виробники майонезів гордо пишуть на упаковці "67%"? Оце саме про те. тобто вони натякають що майонез у низх справжній. Ну наскількі це можливе :) Якщо ж частка олії менша (з економії, бо олія дорожча за воду), то у такий майонез додають значно більше гидоти, емульгаторів, стабілізаторів та іншої ... брр... гидоти, і називають його "легкий" .

Reply


terival February 13 2009, 21:35:06 UTC
Знаєш, я теж люблю майонез:)))))
а те, що дала зсилку, дуже дякую, вперше чую (навіть наші мєга повара не показують виду, що вкурсі)
принаймі почитаю

Reply

markitka February 13 2009, 21:40:35 UTC
а я як люблю!:))) я все життя його люблю:))))

Reply

terival February 13 2009, 21:41:45 UTC
домашній ніколи не пробувала, а тепер буде стимул, дяк (почитала про запікання та смаження майонезу і офигіла)

Reply

markitka February 13 2009, 21:46:24 UTC
тобі сподобається, тим більше, що можна самій коригувати солоність, кислоту, додавати присмачок різних

Reply


(The comment has been removed)

markitka February 13 2009, 21:45:08 UTC
та ми вже наче порозумілися з нею
я вірю в людей і їхню здатність думати, і дуже рада завжди, коли це підтверджується:))

будь-яка людина гостро сприймає критику щодо свого творіння, а приготування їжі - це акт творіння:)

а вивісила я це, тому що регулярно бачу подібні рецепти, але, як то кажуть, не хочу зв'язуватися
подумала, що ще комусь стане в нагоді і людина інакше гляне на своє меню

Reply

(The comment has been removed)

markitka February 13 2009, 22:16:23 UTC
:)) то ти голодний

Reply


Leave a comment

Up