Не люблю марну працю

Feb 13, 2009 22:18

Дєвушка запостила на Кухар рецепт піци. Ідентичний рецепт у неї в журналі. Традиційно для "української піци" перед запіканням залитої майонезом і кетчупом промислового виробництва.

Оскільки я останнім часом цікавилася італійською кухнею і саме піцами, і просто через свою дурну схильність не проходити повз, прочитала я рецепт, подивилась, що у ( Read more... )

жж, гастрономічне

Leave a comment

Comments 27

natali_tasha February 14 2009, 04:26:17 UTC
никогда не любила майонез. не радует он даже мои вкусовые рецепторы. когда-то пробовала сделать сама, но ничего не получилось - какая-то жидкая жирная желтая масса.

впечатленная проделанной Вами работой, решилась попробовать снова. правда, масло у меня имеется сейчас только подсолнечное, и горчица осталась только баварская. а чтобы не очень огорчаться неудаче решила сделать полпорции. и так боялась много налить масла, что совсем по чуть-чуть подливала, потратив на приготовление час, а не 20 минут.

попробовав то, что получилось, я поняла, что достигла просветления :). так вот он оказывается - майонез. спасибо Вам :)

Reply

markitka February 14 2009, 12:18:15 UTC
ура!!!!!:))))

Reply


lyudisha February 14 2009, 08:49:28 UTC
хм, ніколи б не здогадалася покласти у піцу майонез! Вона і так достатньо соковита, якщо там є оливкова олія і помідори (ну хоча б домашній томат, закатаний на зиму у банки). А за дівчину не переживай - вона класна насправді, хороша мама і творча людина:)

Reply

markitka February 14 2009, 12:19:00 UTC
я не переживаю:)

Reply


0lenka February 14 2009, 13:29:18 UTC
Дітей шкода... Хотіла сказати, що виростуть - самі навчаться нормальному смаку - ми ж виросли і навчилися - але згадала, що нас в дитинстві такими кількостями всіляких Е не годували, бо просто ще не було. А тепер харчування не-сурогатами - досить дороге, не для всіх, задоволення, а коли на це накладаються не завжди здорові народні традиції та природна лінь... Ну лінь же ж, скільки там часу збити той майонез самій - пару хвилин постояти з міксером!
Чоловік - майже будь-який - з`їсть все, що буде смачно. Байдуже, з майонезом чи без. Це ми рахуємо калорії та перебираємо харчами; у переважної більшості чоловіків один критерій - аби смачно. Зробити здорову їжу смачною - задача того, хто береться готувати. То ж відмазки "а мій чоловік інакше не любить" - туфта. Але ж чоловік дорослий, сам може вирішувати, а от дітей таки шкода.

Reply


beanshee February 14 2009, 15:35:27 UTC
ох, вже це майонезне "ізобіліє".
я останнім часом "на гостинах у родини" сиджу голодна. бо той майонез пхають куди можна і куди не можна. у варене, печене і сире. охохо. того тижня дуже дивувалася, що у сестри у холодці майонезу не було :)

офф.: я сьогодні випробувала твій "рецепт" варіння яєць. мммм. проти звичайного - небо і земля.
дякую за класну ідею :)

Reply

markitka February 14 2009, 15:38:58 UTC
класно! дуже рада:)

Reply


maksymus February 15 2009, 10:24:56 UTC
Оксано, мабуть, вам стане у пригоді рецепт справжнього салату Олів’є (де головна увага приділяється виготовленню домашнього майонезу):

400. Салатъ Оливье.

2 рябчика жареныхъ и 1 телячiй языкъ отварной, 1/4 ф. икры паюсной, 1/2 ф. свѣжаго салата, отварныхъ раковъ 25 шт. или 1 банку омаровъ, 1/2 банки пикулей, 1/2 банки сои кабуль, 2 свѣжихъ огурца, 1/4 ф. капорцевъ, 5 крутыхъ яицъ.

Все красиво нарѣзать, уложить на блюдо и облить соусомъ провансаль № 328 на французскомъ уксусѣ, приготовленнымъ изъ 2 яицъ, и посолить по вкусу.

328. Соусъ провансаль настоящiй французскiй.

Всѣ безъ исключенiя, даже опытныя хозяйки всегда жалуются на то, что имъ не удается получать вполнѣ хорошiй провансаль, который имъ приходилось кушать въ хорошихъ французскихъ ресторанахъ. Та нѣжность во вкусѣ, тотъ особенно прiятный ароматъ, которымъ спецiально обладаетъ настоящiй французскiй провансаль, отбиваетъ у хозяекъ охоту приготовлять провансаль по какимъ бы то ни было книгамъ повареннаго искусства, такъ какъ результатъ получается далеко не удовлетворительный; но ( ... )

Reply

markitka February 15 2009, 11:01:44 UTC
Дякую!
Я на цей рецепт салату вже натрапляла якось, але за відсутності рябчиків шанси його реалізувати невисокі..:)))))

А майонез практично так і зараз роблять, тільки солити треба спочатку жовток, інакше сіль не розчиниться в готовому майонезі.

Reply


Leave a comment

Up