Іще перед НР надибала такий от
рецепт у незначній
модифікації.
У мене не було деяких продуктів, а саме:
- стеблевої селери (терпіти не можу, особливо після теплової обробки),
- білого вина (остання склянка Фронтери була використана мужем ще в грудні минулого року
для приготування божественно смачних креветок до чорної пасти),
- гілочки свіжого розмарину (взяла сушений);
- консервованих томатів (їх у нас не водиться ніколи).
Тому вийшло щось
таке:
- на 8 курячих "пульок" (гомілок)
- 4 середніх цибулини
- 100 г свинячої грудки (бекон)
- 1 ч.л. паприки
- 1 ч.л. сушеного розмарину
- 1 см кореня імбиру
- 100 мл мадери
- 250 г сухої червоної квасолі (як для лобіо)
- 100 мл холодної води в яких розвела 2 ст.л. томатного пюре
- 1 ч.л. паприки
- 1 лавровый лист
- 4 ст. л олії
- сіль, перець
Квасолю відварила до м'якості.
На половині олії зарум'янила цибулю (кубиками), додала імбир та бекон, просмажила до прозорості бекону. До цієї суміші додола 1ч.л. паприки, прогріла та влила 1 ст.л. води з розмарином. Гарно вимішала та відставила в сторону.
В іншій сковорідці на решті олії обсмажила курячі гомілки, посолила, поперчила. До них вилила мадеру, яку помішуючи випарила. Туди ж влила томатну водичку, кинула лавровий листочок та додала цибулю з беконом. Тушилося хв 15-20. Після цього додала квасолю і дала ще з хв 5 покипіти. Накрила кришкою і поставила на виколючену, але теплу плиту доходити (десь на 15-20 хв) до приходу мужа.
До цього в нас мариновані сливи та матнакаш :)
П.С. Не знаю, як там курка, але квасолька і соус дуже нями :).
П.С.С. Як на мене - бекон зайвий (надто жирно), але я і так "згрішила" замінивши томати та біле вино, тому на перший раз хай уже буде як є.