Шось смачне і швидке на вечерю, поки Стефця спить.

Mar 19, 2010 23:22

Цей рецепт я знайшла випадково в мережі минулого літа. Шукала щось, де можна було б заюзати шпинат і вівсянку.




Кельтській чабанський пиріг
Тісто:
  • 1 склянка вівсянки
  • 2-3 ст.л. муки (або панірувальних сухарів)
  • 1-2 ст.л. води
  • 100 г вершкового масла
Для начинки:
  • 5 пластинок сиру (у мене цього разу сулгуні)
  • 50 г шпинату (1 пучок) (я беру 100 г (2 пучки :) )
  • 1 середня цибулина
  • 1 ст.л. олії
  • 2 яйця
  • 1/2 скл. кефіру
  • 1 ч.л. орегано (в сезон міняю орегано на 3-4 гілочки кінзи дрібно посіченої)
  • сіль, перець.
Процес:

М'яке вершкове масло змішати з пластівцями і мукою (сухарями), додати 1-2 ст.л. води. Отриману масу викласти на дно форми застеленої пергаментом. Бортики робити не потрібно.

Цибулину порізати кільцями, обсмажити до золотистого кольору (я останнім часом ще люблю трішки зкарамелізувати 1/2 ч.л. цукру), трішки посолити.

На тісто викласти пластинки сиру, потім цибулю.

Шпинат промити, ошпарити кип'ятком і скинути на сито. Остиглий шпинат порізати на широкі смужки. За допомогою виделки збити яйця з сіллю, перцем і орегано, додати кефір і шпинат.
Шпинатно-яєчною сумішшю залити основу.

Пекти в попередньо розігрітій до 200° духовці приблизно 30-40 хв.
Десь хв через 10 після початку зазирнути - якщо шпинат зверху швидко підсушується, то можна накрити фольгою і зняти її за 10 хв до кінця.

Гарно смакує і сам, а ми споживали із вареною свинячою вирізкою (хоча муж каже, що такої частини в свинній туші немає ;) ).

Офтоп. Сьогодні надибала просто дуже смачний кулінарний журнал. Знайомтеся: Раня (ranja). Страшно рекомендую. Один суп-пюре з печених пастернака і груш з часничком чого вартий!

Складник: вівсянка, Складник: шпинат, кулінарне

Previous post Next post
Up