Це чарівне словосполучення "тарт татен"

Jul 27, 2010 21:20

Вперше я зустріла гарбузовий татен, але руки не дійшли його втілити... І от, нарешті, це словосполучення оформилося у цілком реальний смак.

Перший - каталонський TARTA DE TOMATES - ТАРТ С ТОМАТАМИ від Юлі (cuinera_catala)
Форма - 26 см:
  • 250 г готового листового тіста
  • 5 помідорів-сливок
  • 1 скибочка хліба
  • 25 г сиру
  • 2 зубці часнику
  • 10-12 кедрових горішків (я робила з 5-7 грецькими)
  • олія
  • базилік, петрушка
  • сіль, перець.
1. Помідори надрізала хрестом. Ошпарила кип'ятком і зняла шкірку. Вибрала насіння.
2. Хліб порізала невеликими кубиками і трохи підсушила на сковорідці з 1 ч.л. олії. Змолола в блендері хліб, горіхи і часник. Вимішала з тертим сиром, січеною петрушкою і базиліком.
3. У кожну половинку помідоринки поклала листочок базиліку, наповнила хлібною сумішшю і виклала в форму.
4. Накрила тістом, притисла, краї заправила в середину.
5. Змастила тісто олією (можна водою або молоком), наколола виделкою.
6. Випікала в попередньо розігрітій печі при 200°C 30 хв. Після цього витягла трохи остудила у формі та перевернула на тарель.

Муж сказав, що "то бомба!"

Другий від chadeyka в неї він абрикосовий, а у мене сливовий.

  • 200 г листового тіста (або 200 г борошна, 100 г масла і 5 ст.л. крижаної води)
  • 10 слив
  • 100 г цукру
  • 25 г масла

1. У формі (на плиті) розтопити масло, висипати цукор (рівномірно по всій поверхні). Дочекатися карамелізації цукру (весь цукор повинен стати коричневим і якщо пробувати зубочисткою, то карамель тягнеться ниткою). Остудити.
2. Сливи розрізати навпіл і викласти зрізом до низу на вистиглу карамель.
3. Накрила тістом, краї заправила в середину.
4. Випікала в попередньо розігрітій печі при 200°C 30 хв. Коли сироп перестав кипіти перевернула на таріль.
Краще смакує теплим :).

Висновки:
Сьогодні стало очевидним, що не печу я не тому, що не вмію чи не пече мікрохвильовка, а тому, що підсвідомо я дуже хочу влазити в двері :)))

Примітка: Серединки помідорів разом з цибулинкою прекрасно утилізувалася в томатний соус до м'яса.

І на останок мантра: "Надо меньше пить жрать, пить жрать надо меньше!" (с)

Завтра планую яблучний сорбе від irenka2501, якщо мася дозволить :))))

Складник: помідори, Складник: сливи, Тип: татен, Тип: випічка

Previous post Next post
Up