C'est magnifique!

Sep 28, 2010 22:38


Цей пиріг я побачила вчора у Юлі (laperla_foto) та Наташі (ns_makushkina) (в них там кулінарний синхрон :)) і не могла про нього забути. А сьогодні, гуляючи з масьою, натрапила на інжир за смішною (як для нього) ціною і ...


На 2 порції (форма діаметром 15 см):
  • 125 г камамберу
  • 1-2 шт інжиру
  • 200 г готового листкового тіста
  • дрібка сухого розмарину
  • дрібка вершкового масла для змащування форми

Розкатала тісто і вирізала два круги - денце+борти та кришечку з отвором по середині (як у Наташі).
Камамбер порізала на скибочки середньої товщини (приблизно 0,5-0,7 см). Інжир нарізала тонкими пластинами. 
Розігріла духовку до 180°.
У змащену маслом форму поклала круг тіста. Виклала сир. Накрила кришечкою. Краї тіста змастила водою і защипала.  Наколола виделкою. Присипала розмарином.
На поверхню пирога "черепичкою" виклала пластинки інжиру.
Пекла 40 хв.
Готовий полила розігрітим медом.

Це не передати словами.



UPD. Від 02.05.2011 р. 2 фото пирога. Цей був не порційний (діаметр 23 см). Також не дуже вдале тісто, тому "черепичка" інжиру розлізлася у поодинокі кружальця.

Складник: інжир, Складник: сир, кулінарне, Тип: випічка

Previous post Next post
Up