Цей пиріг я побачила вчора у Юлі (
laperla_foto) та Наташі (
ns_makushkina) (в них там кулінарний синхрон :)) і не могла про нього забути. А сьогодні, гуляючи з масьою, натрапила на інжир за смішною (як для нього) ціною і ...
На 2 порції (форма діаметром 15 см):
- 125 г камамберу
- 1-2 шт інжиру
- 200 г готового листкового тіста
- дрібка сухого розмарину
- дрібка вершкового масла для змащування форми
Розкатала тісто і вирізала два круги - денце+борти та кришечку з отвором по середині (як у
Наташі).
Камамбер порізала на скибочки середньої товщини (приблизно 0,5-0,7 см). Інжир нарізала тонкими пластинами.
Розігріла духовку до 180°.
У змащену маслом форму поклала круг тіста. Виклала сир. Накрила кришечкою. Краї тіста змастила водою і защипала. Наколола виделкою. Присипала розмарином.
На поверхню пирога "черепичкою" виклала пластинки інжиру.
Пекла 40 хв.
Готовий полила розігрітим медом.
Це не передати словами.
UPD. Від 02.05.2011 р. 2 фото пирога. Цей був не порційний (діаметр 23 см). Також не дуже вдале тісто, тому "черепичка" інжиру розлізлася у поодинокі кружальця.