Кус-кус, камбала, курка в пиві.

Nov 16, 2010 20:44

Ці рецепти об'єднує тільки те, що Стефця спить у мене на колінах і я маю можливість позаписувати трохи того, що готувала останнім часом.

Почну з найпростішого і найшвидшого.
Кус-кус з журавлиною і кедровими горішкам за рецептом по Неллі-Зоя від laperla_foto
  • 1 скл. кус-кусу
  • 1-1,5 скл. кип'ятку
  • 2 ч. л. куркуми
  • соль, перець до смаку
  • 2-3 ст. л. вяленої журавлини (вишні, изюму)
  • 2 ст.л. цитринового соку
  • кріп
  • кедрові горішки для посипки

У товстостінній посудині змішати кус-кус з сіллю, перцем і куркумою. Додати журавлину. Залити кип'ятком, щільно закрити, дати постояти 5 хв.
Додати порізану зелень і цитриновий сік, вимішати. У тарілках посипати свіжопідсмаженими кедровими горішками.
Дуже смачно!

Трохи складніше, але теж швидко. Як завжди просто і смачно від Рані (ranja).
Гратен з камбали
  • 300 г філе камбали
  • 2 помідори*
  • 100 мл сметани
  • 2 ст. л. натертого тведого сиру
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 2 ст.л. петрушки
  • сіль, перець, орегано, пластівці перцю чілі, дрібка солодкої паприки
Сметану змішала з сиром, гірчицею, спеціями і рубленою петрушкою.
На дно форми - кружальцями помідори, перший шар риби і змастити сметанно-сирною сумішшю, зверху ще один шар риби і решта суміші. Запікала 30 хв при 180°.
Cупер!
* Помідори не використовувала, бо на гарнір були смажені зелені помідори від kilelen та рис.

Наступний - неймовірно смачний рецепт.
Курка в пиві від ns_makushkina

1 кг курки (у мене 4 курячих чвертки)
0,5 л пива (будь-якого, я брала світле)
Для маринаду*:
4 ст.л. олії
4 ст.л. соєвого соусу
2 зубці часнику (через прес)
1 ст.л. меду
Всі складові маринаду змішати

* я робила з половини всіх продуктів + додала ще 1 ч.л. вустерського соусу

Курку розділити на порційні шматки і залити маринадом на 8-12 год у холодильнику, або на 2 години при кімнатній температурі (я чвертки не ділила, маринувала цілими). Переклала у вогнестійку скляну каструльку, залила пивом, накрила кришкою і запікала 1 год при 180°.
Поки печеться - запах як перегар :))). Готове м'ясо пивного запаху не має, тільки ледь відчутну нотку хмелю. Дуже смачно!

Ну все, сьогодні більше вас не мучитиму - Стефця прокинулася.

Складник: кус-кус, Складник: булгур, Складник: курка, Складник: риба, Складник: пиво

Previous post Next post
Up