Кекс з вином.

Feb 08, 2011 10:51


Такс, у мене знову прокинулося бажання пекти ;)
"Сдобний кекс з вином" від lapatissiere 
На 2 стандартних вузьких форми для кексів:
  • 210 г вершкового масла
  • 420 г цукру
  • 4 середніх яйця
  • 200 г солодкого смачного вина (у мене херес)
  • 300 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • 1 ч.л. солі
  • ваніль/ванілін

Для приготування такого кекса використовується тойже метод збивання масла, що і у фунтовому кексі. Детально читаємо теорію у Олени (lapatissiere).

1. Масло і яйця витягти з холодильника за 1-2 год, щоб вони стали кімнатної температури. Борошно просіяти з розпушувачем, сіллю і ваніліном, змішати його 30 сек за допомогою вінчика. Відміряти 200 мл вина.
2. Збити масло з цукром і ароматизатором, мінімум 10, а краще 15  хв. Не перестаючи збивати, додаємо по 1 яйцю.
3. В повітряний масляно-яєчний крем додаємо половину борошна і ретельно, але не довго вимішуємо (на низьких обертах міксера 10 сек), додаємо половину вина (ще 5 сек), решту борошна (ще 10 сек) і решту вина (остаточно перемішуємо 10 сек).
4. Форму змащуємо маслом, присипаємо борошном. Викладаємо тісто в форму. Духовку розігріваємо до 180°C. 
5. Печемо при 180°C приблизно 45 хв, перевіряємо готовність зубочисткою по центру кекса.
 

Нотатки на полях:
Я пекла половину порції у формі 23 на 13 см висотою 8 см. Через 45 хв серединка у мене ще була зовсім рідка (але це може бути особливість моєї "духовки"). Я зменшила температуру до 160°C і пекла ще 20-25 хв.
Дуже ароматний кекс. М'який, вологий. Але як на мій смак - дуже солодко. Я наступного разу спробую дати не 140% цукру відносно борошна, а 100%.
Вино можна замінити будь-якою іншою рідиною, наприклад кефіром/соком/молоком.

Тип: кекс, кулінарне, Тип: випічка

Previous post Next post
Up