Я вже про нього писала, але він заслуговує окремого посту :)
Вбивчо-смачний картопляний крем-суп
Варіація, скомпільована з кількох рецептів:
- 4 середніх картоплини
- 2 крупних корені пастернаку
- 2 середніх цибулини
- 1,5 л води
- 1 зубець часнику
- 100 мл вершків15% (сметани)
- 100 мл білого сухого вина
- олія
- сіль, перець
- мускатний горіх
- сир з пліснявою (у нас був "Рокфор" (тм "Добряна")
- кілька листків петрушки
1. Цибулю нарізати перами, зубець часнику очистити. В каструльці на олії спасерувати цибулю і часник до золотистого кольору.
2. Картоплю почистити і порізати крупно (кожну на 4-6 частин). Пастернак почисти і нарізати товстими (~ 1 см кружальцями).
3. Пастернак трохи просмажити разом з цибулею, додати картоплю і залити окропом.
4. Варити до готовності пастернаку (приблизно 25 хв).
5. Половину бульйону відлити (щоб можна було контролювати консистенцію). Овочі перетворити в пюре за допомогою блендера.
6. Каструльку повернути на вогонь. Як закипить влити вино, посолити-поперчити, додати дрібку мускатного горіха і прокип'ятити все разом 2-3 хв. Додати вершки (сметану), енергійно помішуючи. Відрегулювати бажану густину (якщо потрібно) бульйоном. Ще буквально 2-5 хв дати побулькати разом і настоятися хв 15.
7. У кожну тарілку покласти скибочки пліснявого сиру і прикрасити зеленню. Дуже пасують до цього супу сухарики або тости.
Інші супи-пюре і крем-супи:
-
"Суп-пюре з айвою"-
"Мароканський" суп від Скота Андерсона"