Повтор з фоткою

Mar 24, 2011 21:33

Я вже про нього писала, але він заслуговує окремого посту :)

Вбивчо-смачний картопляний крем-суп
Варіація, скомпільована з кількох рецептів:

  • 4 середніх картоплини
  • 2 крупних корені пастернаку
  • 2 середніх цибулини
  • 1,5 л води
  • 1 зубець часнику
  • 100 мл вершків15% (сметани)
  • 100 мл білого сухого вина
  • олія
  • сіль, перець
  • мускатний горіх
  • сир з пліснявою (у нас був "Рокфор" (тм "Добряна")
  • кілька листків петрушки

1. Цибулю нарізати перами, зубець часнику очистити. В каструльці на олії спасерувати цибулю і часник до золотистого кольору.
2. Картоплю почистити і порізати крупно (кожну на 4-6 частин). Пастернак почисти і нарізати товстими (~ 1 см кружальцями).
3. Пастернак трохи просмажити разом з цибулею, додати картоплю і залити окропом.
4. Варити до готовності пастернаку (приблизно 25 хв).
5. Половину бульйону відлити (щоб можна було контролювати консистенцію). Овочі перетворити в пюре за допомогою блендера.
6. Каструльку повернути на вогонь. Як закипить влити вино, посолити-поперчити, додати дрібку мускатного горіха і прокип'ятити все разом 2-3 хв. Додати вершки (сметану), енергійно помішуючи. Відрегулювати бажану густину (якщо потрібно) бульйоном. Ще буквально 2-5  хв дати побулькати разом і настоятися хв 15.
7. У кожну тарілку покласти скибочки пліснявого сиру і прикрасити зеленню. Дуже пасують до цього супу сухарики або тости.


Інші супи-пюре і крем-супи:
- "Суп-пюре з айвою"
- "Мароканський" суп від Скота Андерсона"

Складник: картопля, суп, кулінарне, Складник: пастернак

Previous post Next post
Up