Зупка з глив

Mar 29, 2011 16:54

Отут я обіцяла поділитися цим простим, швидким  і дуже ароматним супом.


Зупка з глив
на 2 л супу (4 порції):
  • 1 середня морква
  • 1 цибулина
  • 2 середніх картоплини
  • нижня частина качана (5-6 см) пекінської капусти (опціонально)
  • 1/3 склянку рису (за бажанням)
  • 300 г глив
  • олія
  • сіль, перець

1. Картоплю нарізати тонкими брусочками. У каструльці закип'ятити 1,5 л воли. Зварити у ній картоплю і рис до напівготовності (10 хв).
2. Цибулю дрібно посікти. Моркву натерти на крупній терці. Просмажити на 1 ст.л. олії до прозорості цибулі.
3. У глив відділити ніжки - вони надто волокнисті й у суп не підуть. З ними можна приготувати паштет. Шапинки нарізати соломкою. Пекінську капусту так само.
4. Змішати шапинки з овочами і просмажити 5 хв.
5. Додати засмажку в каструлю, посолити-поперчити і проварити разом на маленькому вогні до готовності рису (7-8 хв).
Подавати з дрібнопосіченою зеленню, сметаною.

Я цього разу не давала рису та пекінки, але теж було дуже смачно. На другий день - просто ароматна бомба.


Що таке глива і де її взяти?

суп, Рецепт: з маминого записника, Складник: гриби

Previous post Next post
Up