Отут я обіцяла поділитися цим простим, швидким і дуже ароматним супом.
Зупка з глив
на 2 л супу (4 порції):
- 1 середня морква
- 1 цибулина
- 2 середніх картоплини
- нижня частина качана (5-6 см) пекінської капусти (опціонально)
- 1/3 склянку рису (за бажанням)
- 300 г глив
- олія
- сіль, перець
1. Картоплю нарізати тонкими брусочками. У каструльці закип'ятити 1,5 л воли. Зварити у ній картоплю і рис до напівготовності (10 хв).
2. Цибулю дрібно посікти. Моркву натерти на крупній терці. Просмажити на 1 ст.л. олії до прозорості цибулі.
3. У глив відділити ніжки - вони надто волокнисті й у суп не підуть. З ними можна приготувати
паштет. Шапинки нарізати соломкою. Пекінську капусту так само.
4. Змішати шапинки з овочами і просмажити 5 хв.
5. Додати засмажку в каструлю, посолити-поперчити і проварити разом на маленькому вогні до готовності рису (7-8 хв).
Подавати з дрібнопосіченою зеленню, сметаною.
Я цього разу не давала рису та пекінки, але теж було дуже смачно. На другий день - просто ароматна бомба.
Що таке глива і де її взяти?