Закликаємо весну. Спроба 2.

Apr 10, 2011 16:01



Одне з досить традиційних поєднань продуктів у американській кухні, як виявилося. Ідеальний гарнір до вареної (грильованої) курки або індички.
Активний час - 15 хв.

Шпарагівка з лісовими горіхами та цитриною.
На 4 порції:
  • 500 г шпарагівки (зеленої стручкової квасолі)
  • 2 ст.л. лісових горіхів
  • сік з 1/2 цитрини
  • цедра з цілої
  • 25 г вершкового масла
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль, перець

Готуємо продукти:
1. Квасолю промити, облізати кінчики (якщо свіжа, а не морожена). Я ще розрізаю навпіл, щоб потім зручно було їсти. Якщо використовуєте морожену, то цей етап пропускаємо :)
2. Горіхи просмажити та очистити від лушпиння. Я для цього ще гарячими загортаю у рушник, даю 5 хв вистигнути і в рушнику протираю між двома руками. Луска відходить дуже легко. Почищені горіхи крупно посікти.


3. Натерти цедру з цілої цитрини, а з 1/2 видусити сік.
4. Петрушку (тільки листочки) посікти.
 

Готуємо:
1. Ставимо воду на квасолю. Як закипить кидаємо стручки та варимо до приємної вам готовності (3-8 хв). Для мене - 5-6 хв.
2. Паралельно на добре розігрітій сковорідці розтоплюємо масло і смажимо на ньому горіхи. До моменту, коли масло стане ледь коричневим, а горіхи ледь зарум'яняться.


3. Квасолю зливаємо. Можна сполоснути холодною водою (це збереже її колір).
4. Додаємо до горіхів цедру та петрушку, квасолю. Трохи прогріваємо все разом і додаємо цитриновий сік.



Смакотааа :)))

П.С. Цитриновий сік - моя варіація. В більшості рецептів є тільки цедра, також трапляються варіанти з додаванням зеленої цибулі, шавлії, цибулі-шалот.

Ще рецепти зі стручковою квасолею:
- Що таке лопатки і як їх їдять у Закарпатті

Складник: бобові, вихідний, вільний час, кулінарне, Складник: горіхи

Previous post Next post
Up