Одне з досить традиційних поєднань продуктів у американській кухні, як виявилося. Ідеальний гарнір до вареної (грильованої) курки або індички.
Активний час - 15 хв.
Шпарагівка з лісовими горіхами та цитриною.
На 4 порції:
- 500 г шпарагівки (зеленої стручкової квасолі)
- 2 ст.л. лісових горіхів
- сік з 1/2 цитрини
- цедра з цілої
- 25 г вершкового масла
- невеликий пучок петрушки
- сіль, перець
Готуємо продукти:
1. Квасолю промити, облізати кінчики (якщо свіжа, а не морожена). Я ще розрізаю навпіл, щоб потім зручно було їсти. Якщо використовуєте морожену, то цей етап пропускаємо :)
2. Горіхи просмажити та очистити від лушпиння. Я для цього ще гарячими загортаю у рушник, даю 5 хв вистигнути і в рушнику протираю між двома руками. Луска відходить дуже легко. Почищені горіхи крупно посікти.
3. Натерти цедру з цілої цитрини, а з 1/2 видусити сік.
4. Петрушку (тільки листочки) посікти.
Готуємо:
1. Ставимо воду на квасолю. Як закипить кидаємо стручки та варимо до приємної вам готовності (3-8 хв). Для мене - 5-6 хв.
2. Паралельно на добре розігрітій сковорідці розтоплюємо масло і смажимо на ньому горіхи. До моменту, коли масло стане ледь коричневим, а горіхи ледь зарум'яняться.
3. Квасолю зливаємо. Можна сполоснути холодною водою (це збереже її колір).
4. Додаємо до горіхів цедру та петрушку, квасолю. Трохи прогріваємо все разом і додаємо цитриновий сік.
Смакотааа :)))
П.С. Цитриновий сік - моя варіація. В більшості рецептів є тільки цедра, також трапляються варіанти з додаванням зеленої цибулі, шавлії, цибулі-шалот.
Ще рецепти зі стручковою квасолею:
-
Що таке лопатки і як їх їдять у Закарпатті