Салат №1
на 10-12 млинчиків (2 великих або 4 середніх порції):
- 1/4 молодої капусти
- 1 огірок
- 1 помідор
- 3-4 редиски або болгарський перчик (опціонально, залежно від сезону)
- 250 г вареного курячого філе (або іншого вареного м'яса на ваш вибір)
- 1/2 ч.л. вустерського соусу
- сіль, перець
- 2-3 зелених цибульки
- кріп
- заправка: 5-6 крапель бальзаміко або 1 ч.л. цитринового соку, олія
Капусту тонко нашаткувати і перетерти з сіллю. Огірок - на тонкі кружальця, помідор - тонкі півкільця або кубиками. Додати посічену зелень і довільно порізану курятину. М'ясо скропити вустерським соусом. Для заправки змішати виделкою олію і кислу складову. Салат добре вимішати із заправкою і дати йому хв 5-7 постояти. Чудово смакує загорнутий у налисники
із цільнозернового борошна і кефіру.
Салат №2
- пучок редиски
- пучок молодого шпинату
- зелена цибулька
- сіль, перець
- 1-2 зелених цибульки,
- кріп
- 1 ч.л. цитринового соку
- олія
Всю зелень добре промити в кількох водах і обсушити. Шпинат порвати на середні шматочки (якщо листя дрібне, то можна і цілим). Скропити цитриновим соком.
Зелену цибульку і кріп дрібно посікти і присолити. Редис нарізати довільно. Змішати всю зелень з редисом, заправити олією і поперчити.
Якщо взяти шпинат на половину із щавлем, то можна не використовувати цитриновий сік.
Салат №3
- пучок редису
- пучок руколи
- 1/4 салатної цибулі (опціонально)
- 2 яйця
- пару гілочок кропу
- сік з 1/2 цитрини
- майонез або олія
Руколу і крім промити в кількох водах і добре просушити. Яйця відварити (7 хв), остудити і розрізати на чвертки. Редис розрізати на 8-10 сегментів.
На кожну тарілку викласти подушку з руколи, скропити цитриновим соком, прикрасити восьмушками редису, чвертками яйця і кропом. Подавати з олією або майонезом.