Зелено-червона вечеря

Aug 30, 2011 09:47


Це один із моїх улюблених рецептів. Прийшов він до мене від ужгородської подруги Нотіко (інші її страви можна глянути тут). Я трішки його під себе змінила.
Просто, ситно, смачно. Ідеально як самостійна страва, але можна використати як гарнір.

Лопатки́ = шпарагівка = спаржева квасоля = стручкова квасоля.

Лопатки́ з картоплею
  • 1 кг стручкової квасолі
  • 2 середніх картоплини
  • 2 крупних цибулини
  • олія
  • сіль, перець
  • пучечок зелені петрушки

Квасолю добре промити. Обрізати кінчики стручків. Кожен стручок розрізати поперек на 2-3 частини (щоб вийшли шматочки 3-4 см завдовжки). Скинути на сито.
Картоплю почистити (молоду достатньо добре помити щіткою), нарізати невеликими кубиками (не більше 0,4 см у товщину), підсушити на рушнику.
Цибулю дрібно посікти.
У достатньо глибокій сковороді на розігрітій олії спасерувати цибулю до прозорості під кришкою (не зарум’янювати!).
Додати картоплю і просмажити 5- 6 хв постійно помішуючи.
Додати квасолю просмажити ще 5 хв добре перемішуючи. Посолити, поперчити до смаку.
Зменшити вогонь, накрити кришкою і тушити до готовності картоплі (ще хв 10) час від часу перемішуючи.
Подавати з посіченою зеленню петрушки та салатом із помідорів зі сметаною.


Джерело: cook

Тип: гарнір, Складник: бобові, Складник: картопля, Рецепт: мій, Тип: гаряче, кулінарне

Previous post Next post
Up