Останніх 2 тижні страшенно хочеться хумусу та бабагануш.
Сьогодні муж нарешті приніс тахіні, тож завтра втілю свою забаганку.
А поки тахіні не було, то перебивалася салатами зі свіжої зелені та кунжуту.
Придумалося в момент хотіння тахінного смаку :)
Салат із молодої капусти з кунжутом
- 1/4 качанчика молодої капусти
- 3 хрумких огірки
- пучок кропу
- 1 зубець молодого часнику або маленьку білу салатну цибулину
- 1/3 ч.л. білого винного оцту (або 1 ст.л. соєвого соусу та 1 ч.л. рибного соусу)
- сіль, перець до смаку
Капусту нашаткувати. Огірки та цибулю (якщо додаєте її) нарізати тонкими кружальцями. Кріп дрібно посікти. Часник пропустити через прес.
Всі овочі та зелень змішати, посолити, поперчити, збризнути оцтом (або додати соєвий і рибний соус) і добре вимішати.
Додати легко підсмажене насіння кунжуту і заправити смачною олією.
Ідеальне для хрум-хрум.
Якщо заправляти соєвим і рибним соусом, а також додати трохи розведеної водою кунжутної пасти (тахіні), то по смаку буде дуже схоже на салат Чука з водоростей :)
Джерело:
cookНа передньому плані -
биток запечений за рецептом бабусиної полядвиці. Як показує досвід - чим більший шмат свинини, тим кращий ступінь готовності (менш сухий).