Торт на квітковому меді

Feb 25, 2012 18:45

Я писала влітку про мед з бузини, запашний та цілющий.  http://smakuje.livejournal.com/102114.html
От спробувала спекти медові коржі. Спочатку планувала просто медівник, добрала спеції до нього. Але запах квітів такий насичений, що спеції тут зайві)) коли пікся, здавалось зараз бджоли загудуть))
Отже, просто коржі і сметанний крем.






Продукти:
4 яйця
100 г цукру
300г меду
2,5 скл борошна
1п.(18г) розрихлювача або 2 ч.л. соди/погасити оцтом

Приготування:
Білки збити з щіпкою солі в піну, додати поступово цукор і збити до стійких піків, додати по-одному жовтки, збити на середній швидкості.
Додати мед і частинами борошно, просіяне з розрихлювачем, вимішати ложкою.
Викласти у форму, змащену і вистелену пергаментом.
Тут може бути 3 коржі на меншу форму або на тортівницю діаметром 26см--4коржі.
В мене не було часу на кілька коржів, спекла одним і розрізала навпіл.

випічка з медом, солодка випічка, мед, торт

Previous post Next post
Up