Борщ з гречкою? Саме так!

Oct 19, 2010 14:18

Ця страва з серії: вік живи-вік учись!
Я думала, що маю уявлення про різні борщі, які варять у нас в різних куточках України. А от про борщ з гречаною крупою не чула ніколи.
Принаймні, в товстій "Енциклопедії української кухні", де є до 30 різних рецептів тільки гарячих борщів, такого не зустріла.
Рецепт прочитала у nagmaa  тут:  nagmaa.livejournal.com/97716.html
Потім ніяк не могла згадати,в кого ж його бачила, готувала зі своїми імпровізаціями.




Отже, поекспериментуємо? У мене залишився смачний курячий росіл, є готова заправка для борщу.
На 2л каструльку:
3 картоплини
1 цибуля
1 морква
2-3 ст.л. гречаної крупи
заправка для борщу (буряк, томати, болгарський перець і всякі присмаки)
росіл з курки,
зелень.

В росолі вже є смачний навар з курки і білих корінців, тому варимо картоплю, моркву(1/2) кубиками, гречану крупу. Коли майже готові овочі, додаємо засмажку з цибулі і тертої моркви. Досолюємо. Вкінці варіння додаємо заправку з банки, рублену зелень.
Досить смачно, завдяки крупі --наваристо!
Думаю, сметана тут не зайва. А також попередні пиріжки!
Спробуйте. А може хтось варить такий борщ.
Здається він родом він з Дніпропетровщини.

гречка, борщ, перші страви

Previous post Next post
Up