У мене для вас закуска до гарячих страв чи салатів. Начиняти печиво можна соленим сиром, м'ясним фаршем із звареного у бульйоні м'яса , густим фрикасе або рагу. Вчора готувала ще другу порцію
smakuje.livejournal.com/71013.html, намолола туди побільше горіхів,-- теж смачна начинка.
Це печиво із заварного тіста готую
smakuje.livejournal.com/6437.htmlНедавно побачила у
buxgalter_sofia заварне печиво із житнім борошном. Вчора доступу до інтернету в мене не було, тож не могла пригадати пропорцій і просто взяла житнього борошна 25% від усієї ваги.
Цікавий смак як для солених начинок.
Отже, в мене вийшло так:
Складники:
Борошно пшеничне 150 г
Борошно житнє 50 г
Масло або маргарин 100 г
яйця 4 шт.
вода 250 мл
Приготування тіста:
В банячок налити воду і покласти масло, додати щіпку солі, довести до кипіння.
Поступово всипати просіяну суміш борошна, постійно помішуючи. Замісити еластичне тісто і виключити газ. Коли вистигне, вмішати по одному яйця, вмішуючи кожне наступне після того, як до однорідності розмішається попереднє.
Духовку розігріти до 180. У мене великий лист, застелений силіконовим ковриком. З допомогою двох чайних ложечок викласти з тіста кульки (має вийти 20 шт).
Пекти 30-40 хв. Печиво має бути пустим всередині і хрустким.
Начинка з сиру по-ужгородськи:
500 г сиру домашнього м'якого, жирного розім'яти (якщо сухий, додати сметани 100 г і масла 50г)
50г твердого сиру потерти. Змішати.
Посолити, поперчити. Можна додати вичавлений зубець часнику, зелень, солодку паприку, трохи мелених грецьких горіхів-- одним словом на ваш смак!