"Торби з вітром"

Nov 01, 2010 14:39

У мене для вас закуска до гарячих страв чи салатів. Начиняти печиво можна соленим сиром, м'ясним фаршем із звареного у бульйоні м'яса , густим фрикасе або рагу. Вчора готувала ще другу порцію  smakuje.livejournal.com/71013.html, намолола туди побільше горіхів,-- теж смачна начинка.




Це печиво із заварного тіста готую  smakuje.livejournal.com/6437.html
Недавно побачила у buxgalter_sofia  заварне печиво із житнім борошном. Вчора доступу до інтернету в мене не було, тож не могла пригадати пропорцій і просто взяла житнього борошна 25% від усієї ваги.
Цікавий смак як для солених начинок.
Отже, в мене вийшло так:
Складники:
Борошно пшеничне 150 г
Борошно житнє 50 г
Масло або маргарин 100 г
яйця 4 шт.
вода 250 мл

Приготування тіста:
В банячок налити воду і покласти масло, додати щіпку солі, довести до кипіння.
Поступово всипати просіяну суміш борошна, постійно помішуючи. Замісити еластичне тісто і виключити газ. Коли вистигне, вмішати по одному яйця, вмішуючи кожне наступне після того, як до однорідності розмішається попереднє.
Духовку розігріти до 180. У мене великий лист, застелений силіконовим ковриком.  З допомогою двох чайних ложечок викласти з тіста кульки (має вийти 20 шт).
Пекти 30-40 хв. Печиво має бути пустим всередині і хрустким.

Начинка з сиру по-ужгородськи:
500 г сиру домашнього м'якого, жирного розім'яти (якщо сухий, додати сметани 100 г  і масла 50г)
50г твердого сиру потерти. Змішати.
Посолити, поперчити. Можна додати вичавлений зубець часнику, зелень, солодку паприку, трохи мелених грецьких горіхів-- одним словом на ваш смак!

заварне тісто, закуски, торби з вітром

Previous post Next post
Up