Eggs with horseradish/Яйця з хроном

Apr 05, 2011 22:57

Традиційно, першим, що треба з'їсти на Великдень, є свячене яйце. Саме ним, прийшовши з церкви, починають розговлятися у родинному колі. На  Україні існує традиція ділитися свяченим яйцем. Яйце розрізається на декілька частинок (залежно від кількості людей у родині), до нього додаються шматочки хрону. Потім господар підходить до кожного і ( Read more... )

paska, паска, яйця з хріном, olenkaphotography.com, foodphoto, Українські страви, Великдень, eggs with horseradish, яйца, eggs

Leave a comment

Comments 11

_milashka April 6 2011, 04:29:10 UTC
Интересно, что на Песах (еврейскую Пасху) подают на специальной тарелке яйцо и горькие травы/хрен. Там еще есть пара составляющих, но суть в том, что христианские традиции позаимствовали много из еврейских, несмотря на то, что сам праздник совершенно другой

Reply

tak_smachno April 6 2011, 12:44:59 UTC
Да , интересно...

Reply


ksenja_30 April 6 2011, 05:20:06 UTC
Я з Західної України,в нашій родині такий звичай.Прийшовши з церкви нарізаєм свячені паску,яйця,ковбасу,шинку,мясні рулети, мяс.хлібець,сир домашній-хто що має і зверху на це все натирається на крупній терці хрін.А взагалі-то у нашій родині першою смакують свяченою паскою,а тоді вже яйця,ковбаси і т.д.

Reply

tak_smachno April 6 2011, 12:53:19 UTC
Скільки сімей - стільки традицій. Дуже цікаво

Reply


anni_72 April 6 2011, 11:44:19 UTC
І у нас так само роблять як в попередньому коментарі- все нарізають і зверху труть хрін.

Reply

tak_smachno April 6 2011, 12:54:24 UTC
Так, хрін можна натерти, а можнай нарізати такими собі лустками, яй на фото. В нас робили так:)

Reply


mila_kanari April 6 2011, 12:13:30 UTC
Яка краса!

Reply

tak_smachno April 6 2011, 12:54:38 UTC
Дякую!!!:)

Reply


kumushka_ss April 7 2011, 08:17:21 UTC
Интересненько..про лусочки хрину..У нас яйца нарезают и укладывают вместе с шовдарем нарезанным и хрен отдельно в сметане..

Reply

tak_smachno April 7 2011, 12:40:33 UTC
Светик, ну кака я тэбэ люблю!!!Я думала-думала, ломала голову, ну як назвать эти лусочки? - шматочки? нееет, листочки? хм...а лусочки в самый раз!!!
А шо таке шовдарем? :):):)И с этого места и поподробнее про то, как там у вас подают...
хрен в сметане? обалдеть! давай рецептик!

Reply


Leave a comment

Up