Опять 25 :)) або я-мавпа

Jul 30, 2010 19:35

Усю мою кулінарну частину френд-стрічки обійшов рецепт напою з фіолетового базиліка. Я не встояла і вчора його теж зготувала.
Все дуже просто.


Напій з фіолетового базиліку
  • 1,5 л води
  • 1 пучок фіолетового базиліку
  • сік 1/2 цитрини
  • 2 ст.л. цукру. (за бажанням)

Базилік помила. Можна обірвати листочки, а можна видалити тільки дуже товсті стебла (як зробила я). Закип'ятила воду, вкинула до неї базилік. Прокип'ятила 2-3 хв. Виключила, додала цукор і цитрину (можна було б і менше цукру дати) і залишити на 10-15 хв. Перецідити і сильно охолодити.
Я залишила на ніч (бо просто заснула годуючи малу і не встала більше :))). Пити приємніше розбавленим. Напій приємного фіолетово-бордового відтінку з легкою кислинкою.

В бонус до нього 2 рецепти за участю яблук - ризото і сорбе.
Техніка приготування ризото у Елли викладена детально  тут.  Тому решта рецептів не має таких детальних пояснень, а тільки послідовність закладки тих чи інших продуктів.
Ми вже за цією технікою готували 2 ризото. Зі шпинатом за рецептом ranja,  з креветками і полуницями від elladkin.

Risotto alla mele verde (Ризото з зеленим яблуком) від elladkin

На 4 осіб (я робила половину):
  • 300 гр.рису Арборіо
  • 200 гр. зеленого болгарського  перцю (кубиками)
  • 200 гр. зеленого яблука (яблуко нечищене, кусочками)
  • 1 цибулина (дрібними кубиками)
  • 3 ст.л. тертого парміджано
  • 10 гр. вершкового масла
  • 2 ст.л. олії
  • 1 литр овочевого бульону
  • 2 ч.л. каррі
  • сіль, перець



1. Спасерувати на олії цибулю (до прозрості). Додати перець і яблуко.  Я на цьому етапі додала каррі. Просмажити разом 1 хв.
2. Додати рис, обсмажити ще 1 хв.
3. По одному кохлику доливати бульйон, випарювати його постійно помішуючи рис.  Готовність рису - аль данте (коли він уже майже зварився, але ще не зовсім).
4. Посолити, поперчити, додати вершкове масло і сир. Відставити, накрити кришкою і дати постояти 2 хв.

Дуже смачно ;)

Жжурнал чудесної Ірини (irenka2501), яка мешкає в Ле Ман у мене в френдах недавно і на багацько рецептів я вже точу зубки. Зокрема, у неї одного тільки м'яса по-бургудськи 3 варіанти, а ще прекрасні сорбе, морозива, булочки, тістечка, хліб і ... чудові рисунки.
Рецепт даю одразу зі змінами.

Sorbet à la pomme, au citron et au pastis (Яблучне сорбе с цитриною і пастісом)
  • 0,6 кг кисленьких яблук (я брала достиглий і недостиглий "білий налив")
  • 5 ст.л. цукру
  • 180 мл води
  • сік з 1/2 цитрини
  • 0,5 ст.л. пастісу (так, так Славіночко, ми його й досі не допили (о, жах))

1. Воду довести до кипіння, додати сік цитрини і цукор. Дати прокипіти 1-2 хв.
2. Яблука почистити, порізати кубиками.
3. Додати до сиропу і довести до кипіння ще раз.
4. Остудити, спюрувати, додати пастіс.
5. Залишити на ніч у холодильнику.
6а. Зранку сильно збити і заморозити в морожениці згідно інструкції або в морозилці.*

*У мене воно замерзло на фруктовий лід.
Я після цього почитала трохи теорії.
Для тих, у кого морожениці немає треба зробити ще наступні маніпуляції:
6б. Якщо немає морожениці, то збиту масу слід поставити у морозилку приблизно на 2 год. Маса загусне, підерзне, але не замерзне на лід. Цю напівзамерзлу масу потрібно знову збити і поставити морозитися ще на 2-3 години. Потім можна знову збити і тоді остаточно заморозити впродовж 4-6 годин.
8. За 20 хв до подачі сорбе потрібно переставити з морозилки в холодильник.

Всім чмокі :)* (Настрій хороший).

Сьогодні в нас нудний борщ :)))

гуд дей, Тип: напій, Тип: десерт, кулінарне, Складник: яблука, Тип: ризото

Previous post Next post
Up