Усю мою кулінарну частину френд-стрічки обійшов рецепт напою з фіолетового базиліка. Я не встояла і вчора його теж зготувала.
Все дуже просто.
Напій з фіолетового базиліку
- 1,5 л води
- 1 пучок фіолетового базиліку
- сік 1/2 цитрини
- 2 ст.л. цукру. (за бажанням)
Базилік помила. Можна обірвати листочки, а можна видалити тільки дуже товсті стебла (як зробила я). Закип'ятила воду, вкинула до неї базилік. Прокип'ятила 2-3 хв. Виключила, додала цукор і цитрину (можна було б і менше цукру дати) і залишити на 10-15 хв. Перецідити і сильно охолодити.
Я залишила на ніч (бо просто заснула годуючи малу і не встала більше :))). Пити приємніше розбавленим. Напій приємного фіолетово-бордового відтінку з легкою кислинкою.
В бонус до нього 2 рецепти за участю яблук -
ризото і
сорбе.
Техніка приготування ризото у Елли викладена детально
тут. Тому решта рецептів не має таких детальних пояснень, а тільки послідовність закладки тих чи інших продуктів.
Ми вже за цією технікою готували 2 ризото. Зі шпинатом
за рецептом ranja, з
креветками і полуницями від
elladkin.
Risotto alla mele verde (Ризото з зеленим яблуком) від
elladkin На 4 осіб (я робила половину):
- 300 гр.рису Арборіо
- 200 гр. зеленого болгарського перцю (кубиками)
- 200 гр. зеленого яблука (яблуко нечищене, кусочками)
- 1 цибулина (дрібними кубиками)
- 3 ст.л. тертого парміджано
- 10 гр. вершкового масла
- 2 ст.л. олії
- 1 литр овочевого бульону
- 2 ч.л. каррі
- сіль, перець
1. Спасерувати на олії цибулю (до прозрості). Додати перець і яблуко. Я на цьому етапі додала каррі. Просмажити разом 1 хв.
2. Додати рис, обсмажити ще 1 хв.
3. По одному кохлику доливати бульйон, випарювати його постійно помішуючи рис. Готовність рису - аль данте (коли він уже майже зварився, але ще не зовсім).
4. Посолити, поперчити, додати вершкове масло і сир. Відставити, накрити кришкою і дати постояти 2 хв.
Дуже смачно ;)
Жжурнал чудесної Ірини (
irenka2501), яка мешкає в Ле Ман у мене в френдах недавно і на багацько рецептів я вже точу зубки. Зокрема, у неї одного тільки м'яса по-бургудськи 3 варіанти, а ще прекрасні сорбе, морозива, булочки, тістечка, хліб і ... чудові рисунки.
Рецепт даю одразу зі змінами.
Sorbet à la pomme, au citron et au pastis (Яблучне сорбе с цитриною і пастісом)
- 0,6 кг кисленьких яблук (я брала достиглий і недостиглий "білий налив")
- 5 ст.л. цукру
- 180 мл води
- сік з 1/2 цитрини
- 0,5 ст.л. пастісу (так, так Славіночко, ми його й досі не допили (о, жах))
1. Воду довести до кипіння, додати сік цитрини і цукор. Дати прокипіти 1-2 хв.
2. Яблука почистити, порізати кубиками.
3. Додати до сиропу і довести до кипіння ще раз.
4. Остудити, спюрувати, додати пастіс.
5. Залишити на ніч у холодильнику.
6а. Зранку сильно збити і заморозити в морожениці згідно інструкції або в морозилці.*
*У мене воно замерзло на фруктовий лід.
Я після цього почитала трохи теорії.
Для тих, у кого морожениці немає треба зробити ще наступні маніпуляції:
6б. Якщо немає морожениці, то збиту масу слід поставити у морозилку приблизно на 2 год. Маса загусне, підерзне, але не замерзне на лід. Цю напівзамерзлу масу потрібно знову збити і поставити морозитися ще на 2-3 години. Потім можна знову збити і тоді остаточно заморозити впродовж 4-6 годин.
8. За 20 хв до подачі сорбе потрібно переставити з морозилки в холодильник.
Всім чмокі :)* (Настрій хороший).
Сьогодні в нас нудний борщ :)))