Рецепт я взяла у любому моєму оку та нашим шлункам жжурналу
elena_fialka.
У мене багата кулінарна френд-стрічка, але є тільки певна категорія людей за якими я часто і охоче готую. Бо їхні рецепти на 100% потрапляють у мій діапазон смаку і системи харчування, продукти для таких рецептів завжди в наявності.
Рецепти Оленки, особливо
йорданська кухня, завжди смакують чудово і вимагають мінімум зусиль.
Курячий суп з вівсянки і сочевиці.
на 2,5 л готового супу:
- 350 г курячого філе (або стільки ж індичого)
- 2/3 скл. оранжевої сочевиці
- 1 крупна цибулина
- 2 зубці часнику
- 2 ст.л. олії
- 12 ст.л вівсяних пластівців "Геркулес"
- 2 л води
Спеції*:
- 1/3 ч.л. меленої зіри (кумін)
- 1/2 ч.л. порошку куркуми
- 1/3 ч.л меленого чорного перцю
- сіль (до смаку)
- зелень петрушки (або кінзи)
- цитрина
М'ясо порізати маленькими шматочками. Сочевицю промити, дати стекти зайвій рідині на ситі. Цибулю і часник дрібно посікти. У товстостінній каструлі прокалити олію, додати цибулю, часник і спеції і безперервно помішуючи підсмажити (не довше 1 хв.). Додати шматочки птиці і обсмажити все разом до золотистої скоринки на м'ясі. Додати пластівці та сочевицю, перемішати і залити кип'ятком.
Посолити.
Варити до готовності сочевиці (це приблизно 20 хв).
Подавати із зеленню.
Окремо подати четвертинки цитрини або цитриновий сік.
Примітки:
* На 2 л супу я рекомендую таку ж кількість спецій як на 1 л, орієнтуючись на свій смак. Люблю, коли спеції відтіняють смак страви, а не є її домінантою. Якщо любите сильно приправлене, то цілком можете дати в 2 р. більше кожної спеції.
Варіант цього супу для дітей. Інші супи з крупами і/або бобовими:
Суп з перловки і квасолі" і "Мароканський суп з нутом і сочевицею" "Лопатки́" (закарпатський суп із стручкової квасолі за домашнім рецептом) "Капуста" на Святвечір (рецепт моєї бабусі)