Вівсяні оладки до сніданку

May 21, 2011 22:46

 


Цей рецепт компіляція рецепту моєї мами і belonika ( тут), що спровоковано моєю новою любов'ю до цільнозернового борошна.
У рецепті міра більшості продуктів - склянка об'ємом 250 мл.
Всі продукти мають бути кімнатної температури!
Отож, поїхали:

Вівсяні оладки
на 25-27 оладок:
  • ~ 2 + 0,5 скл. кефіру (йогурту, ряжанки, кислого молока)
  • 1 скл. кисломолочного сиру
  • 1 скл. вівсяних пластівців
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 скл. пшеничного борошна вищого сорту
  • 1 ч.л. розпушувача до тіста
  • 1 скл. цільнозернового борошна
  • + 1 ст.л. соняшникової рафінованої для смаження

1. Збиваємо виделкою (можна міксером) сир, кефір, вівсяні пластівці, яйце, олію і сіль. Залишаємо на 20-40 хв, щоб набухли пластівці.
2. Коли пластівці зм'якнуть у окрему посудину просіюємо звичайне борошно з розпушувачем і змішуємо з цільнозерновим. 
3. З'єднуємо п. 1 і п. 2 до однорідної маси. За потреби додаємо ще трохи кефіру.
4. Розігріваємо сковороду і змащуємо її олією за допомогою силіконового пензлика (мені довелося це повторити ще двічі, але олія для смаження використалася не вся).
 Викладаємо столовою ложкою оладки і смажимо  на повільному вогні з обох сторін до готовності.

Якщо брати йогурт, то можна зробити солодкий варіант, як у Белоніки - до тіста не додавати багато солі, тільки дрібку. А натомість додати 3 ст.л. цукру і 1 ст.л. цедри цитрини.

Нам смакували першого ранку зі сметаною, а другого (прекрасно розігріваються у мікрохвильовці) - салатиком із сиру і редиски (рецепт салатика тут).
 

Тип: млинці-оладки, Складник: вівсянка, Рецепт: мій, Складник: сир, кулінарне, Тип: сніданок, Складник: цільнозернове борошно

Previous post Next post
Up